VIDEO: Bývalé verejné toalety sú postrachom košického parku. Niektorí sa čudujú, prečo ešte stoja


Foto: VIDEO: Bývalé verejné toalety sú postrachom košického parku. Niektorí sa čudujú, prečo ešte stoja Foto: Facebook/Košice - Kuriozity a absurdity

Košičanov pobavil a zároveň pobúril príspevok uverejnený v skupine Košice - Kuriozity a absurdity. Objavila sa tam fotografia, ktorá zachytáva zanedbanú podzemnú stavbu v jednej z košických mestských častí.

„Zaujmavá stavba. Neviem, čo to je pred nemocnicou na Komenského, ale vyzerá, akoby dostala úder hranou od Chucka Norisa,” nešetril humorom autor príspevku. 

Aby sme to ozrejmili, stavba sa nachádza v Parku pri Poliklinike Sever a z uverejnených komentárov vyplynulo, že v minulosti slúžili tieto podzemné priestory ako verejné toalety, pričom si mnohí zaspomínali na mladistvé časy, keď tam občas zavítali. „To boli časy dávne minulé, dnešné decká do 30 rokov to už nepamätajú,” napísal Leo.


Pohľad na schátranú budovu nie je práve lákavý, pripomína skôr niečo, čo by sme mohli videť v hororovom filme. Určite by obyvatelia prijali, keby takáto opacha „nezdobila” verejný priestor. „Škoda, že nie sú (toalety) obnovené. V parku, ktorý je využitý s časťou detského ihriska je v sezóne roka plno. A kam tak asi majú chodiť rodičia a väčšie detičky bez plienok, penzisti sediaci vonku na slniečku… Za kríky?!” napísala Alena.


Namiesto schátraniny kaviareň

Na fotografiu zareagoval aj poslanec mestskej časti Sever Martin Pavlov, ktorý ozrejmil, že nehnuteľnosť nie je v správe mestskej časti, ale je v súkromnom vlastníctve a v súčasnosti je už vypracovaný projekt na vytvorenie kaviarne, ktorá bude prevádzkovať aj verejné toalety v podzemí.

Informácie potvrdil aj starosta Severu František Ténai: „V rámci aktuálnej projektovej dokumentácie sú navrhnuté stavebné úpravy a nadstavba predmetného objektu. Navrhovaná stavba bude jednopodlažná s jedným podzemným podlažím, plánované je umiestnenie kaviarne s bezbariérovým vstupom a zázemím, zo západnej strany budú verejné toalety riešené aj pre imobilných občanov.“

Ďalej dodal, že v rámci povoľovacích postupov sa tento návrh v súčasnosti posudzuje na príslušnom stavebnom úrade v stavebnom konaní.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu