VIDEO: Toto ste ešte nevideli! Na Ťahanovciach vybrakovali kontajner na šatstvo. Dnu vhodili dieťa


Foto: VIDEO: Toto ste ešte nevideli! Na Ťahanovciach vybrakovali kontajner na šatstvo. Dnu vhodili dieťa Foto: Facebook/Tímea Tallová

Kontajnery na šatstvo na Sídlisku Ťahanovce sa míňajú svojmu pôvodnému účelu. Namiesto toho, aby oblečenie, ktoré doň vložili Košičania, putovalo k rodinám v hmotnej núdzi, končí v rukách tých, ktorí si z kontajnerov urobili „balíkomat”.

Nie je to však prvýkrát. O tomto probléme sme informovali ešte začiatkom apríla, kedy sme sa obrátili aj na vedenie mestskej časti. Tá kvôli pretrvavajúcim problémom s vyberačmi rozhodla o premiestnení jedného z kontajnerov z pôvodného stojiska na miesto, ktoré je viac na očiach a mohlo by tak potenciálne odradiť vykrádačov.


Vyberačov kontajnerov sa tentokrát podarilo zachytiť aj Košičanke Tímei. Nejde však o podobný prípad, o akom sme vás informovali v minulosti, tentokrát je to väčší extrém.

Video zachytáva muža, ktorý z kontajnera vyberá balíky a tašky, pričom mu ich podáva dieťa, ktoré je vo vnútri kontajnera. Nielenže tak okráda núdznych, ale hlavne ohrozuje bezpečnosť a zdravie maloletej osoby.



Jej príspevok na sociálnej sieti mnohých pobúril. Košičanov najviac hnevá to, že po sebe zanechávajú neporiadok a veci, ktoré im nevyhovujú, ostávajú pohodené po sídlisku.

„Zažila som to isté, keď sme na nich zakričali, tak sa nám vyhrážali železnou tyčou a to sme išli s bábätkom,” opísala svoju skúsenosť Ľudmila. Pohoršená ostala aj Nicola: „Ja by som svoje dieťa nikdy nedala do takého úzkeho priestoru a vôbec nie do bedne.”

Pridali sa aj ďalší, ktorí tento problém vidia aj v iných mestských častiach vrátane KVP a Luníka II. Možné riešenie vidia v častejších kontrolách mestskej polície, či v lepšom zabezpečovacom systéme kontajnerov.

S otázkou, či tento problém mestská polícia registruje a aké kroky plánuje podstúpiť k jeho vyriešeniu, sme sa obrátili na príslušný orgán. Správu budeme aktualizovať o ich vyjadrenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu