Michalovce pozývajú na tradičný Jarni jurmarok. Ulicami mesta sa rozoznie hudba, tanec i vône


Foto: Michalovce pozývajú na tradičný Jarni jurmarok. Ulicami mesta sa rozoznie hudba, tanec i vône Foto: ilustračné/Facebook/Michalovce - Srdce Zemplína

Oslavy jari sú v plnom prúde a s nimi prichádza aj obľúbené a tradičné podujatie, ktoré nesmie v Michalovciach chýbať. Sú ním jarné trhy známe ako Jarni jurmarok, na ktorom sa spája tradičné so súčasným. 

Mesto predstavilo bohatý program, ktorý je lákadlom pre malých aj veľkých návštevníkov. Dvadsiaty druhý ročník tohto podujatia sa započte stavaním mája, a to v utorok 30. apríla. V ten deň zároveň vystúpia viaceré folklórne súbory.

Prvomájový deň sa ponesie v športovom duchu. O 8:00 hod. ráno začnú Rybárske preteky pre deti od šiestich rokov a neskôr o 10:00 hod. sa postavia na štartovaciu čiaru pred Mestským úradom bežci Podvihorlatského maratónu, Michalovského polmaratónu a Polmaratónskej štafety. O pol hodinu neskôr sa začnú v Parku študentov jazdecké preteky.


Vo štvrtok 2. apríla budú na jarmoku realizovať svoje aktivity základné školy. O deň na to, v piatok 3. apríla sa ulicami Michaloviec roznesie vôňa kotlíkového gulášu, ktorí budú variť súťažné tímy. Záver týždňa bude ešte pokračovať jarmočným požehnaním podujatia a pred zrakmi návštevníkov vystúpia mnohé tanečné i spevácke súbory a tiež známa kapela Komajota.

Od sobotného upratovania si opäť môžete odbehnúť na tanečné vystúpenia a koncerty.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu