FOTO: V Košickom kraji nestáli len máje, ale ja policajti. Prvomájové kontroly odhalili autobusára pod vplyvom drog


FOTO: V Košickom kraji nestáli len máje, ale ja policajti. Prvomájové kontroly odhalili autobusára pod vplyvom drog
Galéria: 18 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Policajné hliadky v Košickom kraji uskutočnili intenzívnu provmájovú kontrolu vodičov, s cieľom zvýšiť bezpečnosť na cestách. Táto akcia, ktorá sa začala už o 5:00 hod. ráno, bola zameraná na vodičov verejnej hromadnej dopravy a osobných vozidiel, ktorí mohli byť pod vplyvom alkoholu alebo iných návykových látok. Celkovo bolo vykonaných 1 729 dychových skúšok, z ktorých osem malo pozitívny výsledok.

Zvlášť alarmujúce bolo zistenie, že dve z týchto pozitívnych skúšok boli u vodičov autobusu. Jeden z nich bol zastavený iba osem minút po začiatku akcie. Šofér autobusu šiel po Harichovskej ceste v smere z Levoče do Spišskej Novej Vsi, pričom mal v krvi 0,85 promile. Našťastie sa vo vozidle nenachádzali žiadni cestujúci.


Ďalší prípad sa stal v Pavlovciach nad Uhom, kde vodič autobusu nafúkal 0,33 promile, pričom viezol štyroch cestujúcich. Tí si museli počkať na náhradný spoj. Obaja vodiči boli okamžite vylúčení z ďalšej jazdy a ich vodičské preukazy boli policajtmi zadržané. O ich ďalšom osude rozhodne správny orgán.

Policajtov šokoval aj autobusár, ktorý síce nemal pozitívny výsledok dychovej skúšky, no javil známky požitia návykových látok, preto mu v nemocnici odobrali biologický materiál. Ten následne potvrdil prítomnosť drog, a tak ho vyšetruje polícia.

Okrem autobusárov boli kontrolovaní aj vodiči osobných automobilov, pričom niektorí z nich mali podobne vysoké hladiny alkoholu. Chytili ich v Košiciach, Trebišove či v obci Jovice. Najvyššia zaznamenaná hladina bola 1,63 promile u vodiča v Zemplínskom Klečenove. Títo nezodpovední vodiči boli taktiež nútení ukončiť jazdu a čelia príslušným trestom.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu