FOTO: Požiar chatrčí v Čani pripravil o domov takmer 50 ľudí. V telocvični im zabezpečili stravu aj ubytovanie


FOTO: Požiar chatrčí v Čani pripravil o domov takmer 50 ľudí. V telocvični im zabezpečili stravu aj ubytovanie
Galéria: 14 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

V utorok 30. apríla popoludní sa obcou Čaňa šíril hustý čierny dym, ktorý zahalil celú oblohu. Jeho dôvodom bol požiar v jednom z provizórnych drevených príbytkov, od ktorého sa následne začal šíriť do okolitých príbytkov až do areálu zberných surovín, kde začal horieť uskladnený odpad.

Požiar niektoré chytrče poškodil len čiastočne, iné zas zhoreli úplne. Okrem toho ostali poškodené aj železné kontajnery, čím vznikla škoda odhadovaná na minimálne 9-tisíc eur.

Kvôli tejto nešťastnej udalosti prišlo až 47 osôb o svoje domovy, z toho takmer polovicu tvoria deti. Rodiny s deťmi boli preto ubytované v obecnej športovej hale, kde im obec zabezpečila sociálne zázemie s pravidelnou donáškou stravy a hygienickým vybavením. Zároveň majú k dispozícii prenosné postele či spacie vaky.

Podľa informácií RTVS obec vyhlásila verejnú zbierku na oblečenie, potraviny a iné veci každodennej potreby. Starosta aktuálne hľadá riešenia, ktoré by pomohli nájsť dotknutým občanom ich domovy.

Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je neodborná manipulácia s otvoreným ohňom, polícia je však vo svojich vyjadreniach zdržanlivá a prípadom sa intenzívne zaoberá.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu