VIDEO: Čakalo sa na ňu vyše roka. Niektorí Košičania označujú otvorenie Spievajúcej fontány za prepadák


Foto: VIDEO: Čakalo sa na ňu vyše roka. Niektorí Košičania označujú otvorenie Spievajúcej fontány za prepadák Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Počas víkendu mohli Košičania opäť zažiť pýchu Košíc v jej plnej kráse. Po niekoľkomesačných rekonštrukčných prácach sa konečne prebudila k životu, čo si v sobotu 27. apríla prišli pozrieť stovky Košičanov i návštevníkov mesta.

Jej slávnostné odovzdanie bolo súčasťou programu osláv Dňa mesta Košice a všetko to malo vyvrcholiť o 19:00 hod. Podľa niektorých však nešlo o veľkolepú udalosť, ale skôr o presný opak.


„Absolútny prepadák. Udalosť, ktorá mala vyčariť úsmev každému Košičanovi, sa stala skôr hanbou. Verím, že všetci sme sa tešili na otvorenie, ktoré malo viacero fopa,” napísal Peter na sociálnej sieti, ktorý sa ako mnohí ďalší prišiel na dlhoočakávaný skvost pozrieť na vlastné oči.

Pokračoval tým, že moderátora a sprievodný program v podobe orchestra nebolo vôbec počuť: „To vám nikto nepovedal, že vás nie je počuť? Plno rozhorčených ľudí, čakal som, kedy ich vypíska celý dav. Musím povedať, že udalosť roka, totálny prepadák.”

Problém bol podľa neho aj s dodržaním času. Namiesto toho, aby fontánu spustili v avizovanom čase, tak po niekoľkomesačnom čakaní si museli prítomní počkať ešte nemalú chvíľu. „Tisíce ľudí čakali hodinu, kým sa vybraných desať potľapkávali pred ostatnými. Organizácia vypovedá o vašej kvalite,” dodal na záver svojho príspevku.



Podľa reakcií pod jeho príspevkom nebol jediný, ktorý ostal sklamaný. „Moja rodina s deťmi tam šla tiež. Vravel som im, nechoďte do mesta, bude to prepadák, akurát vás mesto okradne o parkovné. Neverili. A prepadák to nakoniec aj bol. Fontánu nevideli ani o 18:30, ani o 19:00 a ani o 19:30 a potom väčšina ľudí aj tak odišla,” podelil sa o svoju skúsenosť Michal.

Sklamaná ostala aj Lucia: „Boli sme tam včera s dvomi malými deťmi, spoliehali sme sa na to, že to začne niečo málo po 19-tej… No, žiaľ, pred 20-tou sme museli odísť, lebo ročný sa už pýtal spať a trojročný tým pádom ostal tiež sklamaný, pretože nevidel fontánu.”

Vladimír zas vidí problém úplne inde: „Toľké peniaze to stálo a výsledok nie je až taký, ako by som čakal. Je množstvo fontán po svete aj jednoduchších, aj zložitejších ako je táto a idú podľa hudby. Nepáči sa mi to, že moc dobre podľa hudby nejde.”


Zatiaľ čo sa mesto chváli úspešnou obnovou fontány v srdci Košíc za takmer 1,8 milióna, jeho nadšenie nezdieľajú všetci. A síce niektorí označujú otvorenie fontány za prepadák, problém vidia skôr v organizácii než v samotnej fontáne. Zhodli sa, že tá je krásna a zaujímavá, no radšej si ju vychutnajú bez veľkých ceremónií a v čase, keď bude okolo nej menej ruchu.

Ak aj vy patríte medzi tých, ktorí otvorenie fontány nestihli, alebo si to radšej nechajú na inokedy, môžete tak urobiť každý deň, pričom hudba hrá od 12:00 do 22:00 hod.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu