Pracovníci začínajú s montovaním okien. Ako pokračujú práce na najmodernejšom plaveckom komplexe v Košiciach?


Foto: Pracovníci začínajú s montovaním okien. Ako pokračujú práce na najmodernejšom plaveckom komplexe v Košiciach? Foto: Facebook/Košice - Mesto Košice

Výstavba Národného olympijského centra plaveckých športov (NOCKE) v Košiciach napreduje podľa plánovaného harmonogramu. Tento nový športový komplex bude slúžiť nielen nadšencom plaveckých disciplín a profesionálnym klubom, ale aj širokej verejnosti. 

V 10. kalendárnom týždni sú naplánované kľúčové práce, ktoré zahŕňajú osekávanie betónových nadpraží, realizáciu strešnej fólie, ako aj otryskávanie obvodov a ich náter. Okrem toho sa budú montovať okná, elektroinštalácia, systémy ústredného kúrenia, vzduchotechniky a zdravotechniky, urobia sa sanačné a reprofilačné omietky. V neposlednom rade pristúpia pracovníci k búraniu strešného súvrstvia.

Zdroj: Facebook/Košice - Mesto Košice

Projekt NOCKE predstavuje pre mesto Košice významný krok smerom k podpore športu. Umožní nielen rozvoj plaveckých talentov, ale tiež poskytne príležitosti pre organizovanie športových podujatí na najvyššej úrovni. Plánované ukončenie prác sa odhaduje na prvú polovicu roka 2025.


V rámci rekonštrukcie sa má vymeniť pôvodný železobetónový bazén za nový nerezový, v ktorom budú môcť plavci využiť desať plaveckých dráh. Vznikne aj menší bazén s tromi dráhami. Úpravou prejdú aj tribúny, kde pribudne plastové sedenie. Najmodernejší plavecký komplex na Slovensku by mal disponovať aj fitnes či wellness centrom, pričom tieto oddychové zóny budú prepojené s bazénovou časťou, čím vznikne jeden multifunkčný celok.

Zatiaľ čo sa pracuje na novom objekte, aktívni plavci a vodnopólové tímy môžu využívať kúpalisko Červená hviezda, kde je k dispozícii 33 metrov dlhý krytý bazén, zateplené šatne a sprchy.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu