FOTO: V Michalovciach vzniknú nové pracovné miesta, vláda firme schválila úľavu na dani 1,23 milióna eur


FOTO: V Michalovciach vzniknú nové pracovné miesta, vláda firme schválila úľavu na dani 1,23 milióna eur
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/Erik Tomáš

Dnes sa v Košickom kraji konalo výjazdové rokovanie vlády zamerané na aktuálnu sociálnu a ekonomickú situáciu v okresoch Michalovce a Sobrance, ktoré sú zaradené medzi najmenej rozvinuté okresy na Slovensku.

Od 10:00 hod. rokovali členovia vlády v priestoroch Základnej školy Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach. Tam schválili investičnú pomoc pre spoločnosť Lichtgitter FRP Slovakia, ktorú tvorí úľava na dani z príjmov vo výške 1,23 milióna eur.

V novej prevádzkarni priemyselnej výroby, ktorú v regióne plánujú zriadiť, zamestnajú minimálne 54 ľudí. Vyrábať budú rošty z kompozitných materiálov pre vnútorné a vonkajšie podlahové a schodiskové systémy.


 

Popoludní ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková navštívi miestnu nemocnicu aj nemocnicu v Sobranciach. Zajtra sa vláda presunie do Košíc, kde budú v areáli Univerzitného vedeckého parku Technikom hovoriť o automobilovom priemysle na Slovensku.

Podľa portálu spravy.rtvs.sk počas dnešného stretnutia naplánovali spoločné rokovanie slovenskej a ukrajinskej vlády. To sa uskutoční 11. apríla v Michalovciach. „Momentálne diskutujeme s primátorom Michaloviec Miroslavom Dufincom o vhodných priestoroch na toto stretnutie,“ uviedol Fico. Témou rokovania majú byť najmä civilné a humanitárne projekty.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu