VIDEO: Po boku michalovského primátora bude stáť ďalší viceprimátor. Mesto si od toho sľubuje viac financií


Foto: VIDEO: Po boku michalovského primátora bude stáť ďalší viceprimátor. Mesto si od toho sľubuje viac financií Foto: Facebook/úprava redakcie

Primátor mesta Michalovce Miroslav Dufinec bude mať po svojom boku ďalšieho zástupcu. Na videu zverejnenom na sociálnej sieti oznámil, že od 1. marca bude funkciu druhej viceprimátorky zastávať súčasná poslankyňa mestského zastupiteľstva a Košického samosprávneho kraja Tímea Sotáková

„Osobne od toho očakávam to, že ma jednak viceprimátorka odbremení od mnohých, síce príjemných, ale predsa len časovo náročných činností spojených viac s tou reprezentatívnou funkciou primátora,“ uviedol primátor.

Zároveň verí, že spolupráca s jeho dvoma zástupcami pomôže efektívnejšie reagovať na podnety a potreby občanov mesta a vybudovať si s nimi bližší a dôvernejší vzťah.



Viac financií pre Michalovce?

Neopomenul ani to, že jeho rozhodnutie bolo motivované čiastočne aj politicky. „Pre mňa je najdôležitejšie, že strana Hlas-SD, ktorú Tímea Sotáková reprezentuje, má dnes v gescii ministerstvo, ktoré má v kompetencii aj rozdeľovanie eurofondov. Mám za to, že aj tam by nám mohla byť druhá viceprimátorka nápomocná,“ uviedol vo videu.

„Pán primátor, ďakujem za dôveru, vážim si to a budem pracovať na tom, aby sme spoločne posunuli naše mesto ešte ďalej,“ reagovala Sotáková na jej verejné vymenovanie. Podľa medializovaných informácií by mala byť jej odmena rovná tej, ktorú dostáva prvý viceprimátor Jozef Sokologorský, teda sedemdesiat percent z platu primátora.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu