VIDEO: S autom vošla na pešiu lávku medzi chodcov. Zastavili ju až michalovskí policajti


Foto: VIDEO: S autom vošla na pešiu lávku medzi chodcov. Zastavili ju až michalovskí policajti Foto: Facebook/Strážske a okolie/úprava redakcie
Na začiatku týždňa (22. 1.) došlo v meste Michalovce ku kurióznej situácii. Tú sa podarilo zachytiť na videu, ktoré zverejnila stránka Strážske a okolie na sociálnej sieti. Vodička, ktorá viedla osobné motorové vozidlo značky Mazda po michalovských uliciach, s ním skončila v priestore, ktorý je určený len pre chodcov a cyklistov

„Vodička porušila značenie zákaz odbočenia vľavo, s autom vošla do priestoru križovatky a za križovatkou prešla cez chodník po ceste pre cyklistov na most ponad rieku Laborec,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Na tomto mieste ju však už zastavili michalovskí dopravní policajti, ktorí jej zabránili v ďalšej jazde.


Okrem zákazu odbočenia porušila aj iné pravidlá cestnej premávky, a to osobitné ustanovenia o chodcoch a správny spôsob jazdy. Za takéto konanie jej môže byť v správnom konaní uložená pokuta vo výške od 60 do 300 eur a zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do 2 rokov. V rozkaznom konaní jej môže byť uložená pokuta do výšky 150 eur.

„Ešte počas daného dňa bola vykonaná kontrola lávky pre peších, a na lávke do neskorých večerných hodín a aj počas nasledujúceho dňa stáli členovia MOPS a mestskej polície, ktorí usmerňovali chodcov, aby na prechod využívali strednú časť lávky,“ ozrejmila Mária Stričková, hovorkyňa primátora mesta Michalovce. Ďalej tiež uviedla, že k bezpečnosti sa následne vyjadril aj odborný statik, ktorý konštatoval, že prejazd motorového vozidla nespôsobil jej poškodenie.


Aktuálne prebieha rekonštrukcia Stráňanského mosta pre cestnú dopravu. Na základe platnej projektovej dokumentácie je osadené dočasné dopravné značenie,  a to v oboch smeroch prikázaný smer jazdy rovno. Z obidvoch smerov k mostu je zákaz odbočenia, ktorý neplatí pre vozidlá stavby. Na mieste sa nachádzajú aj kovové zátarasy a zábradlia, ktoré neumožňujú vjazd vozidlám a chodcom, označené dopravnou značkou.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu