Mladíka, ktorý znásilnil 82-ročnú starenku, čaká trest a liečenie. Rozhodol o tom košický súd


Foto: Mladíka, ktorý znásilnil 82-ročnú starenku, čaká trest a liečenie. Rozhodol o tom košický súd Foto: ilustračné

Napadol starší manželský pár v ich dome a babičku dokonca aj znásilnil. O konečnom rozsudku pre 22-ročného Jána dnes rozhodol Mestský súd v Košiciach na základe dohody útočníka s prokurátorom. Bližšie informácie priniesol portál noviny.sk.

Mladík má na krku porušovanie domovej slobody, lúpež, obmedzovanie osobnej slobody a obzvlášť závažný zločin znásilnenia. „Ten mladý prišiel, potom ma schvatol a hodil na posteľ. Chcel ma znásilniť, neviem či aj neznásilnil. Chcela som mu dať pivo aj pálenku, len nech mi toto nerobí,“ povedala pre noviny.sk poškodená 82-ročná starenka.

Mladý muž má podľa jej slov pochádzať z miestnej osady a svojim konaním jej spôsobil ťažkú ujmu na zdraví. Jeho trest bol dohodnutý na 15 rokov a 6 mesiacov so zaradením do výkonu trestu odňatia slobody s maximálnym stupňom stráženia. Okrem toho ho čaká protialkoholické a proti-sexuologické liečenie.

V prípade 22-ročného Jána však nejde o prvú skúsenosť s protiprávnou činnosťou. „Napriek jeho mladému veku bol 8-krát súdne trestaný, pričom sa jednalo o špeciálnu recidívu, kde sa opakovane dopúšťal prečinov krádeží a porušovania domovej slobody,“ uviedol pre noviny.sk Marek Rajnič, okresný prokurátor v Košiciach.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu