Telo ženy z Rožňavy ležalo viac než rok v pivnici. Jej syn mal medzitým za ňu poberať dôchodok


Foto: Telo ženy z Rožňavy ležalo viac než rok v pivnici. Jej syn mal medzitým za ňu poberať dôchodok

Pracovníci rožňavskej pošty náhodou odhalili otrasný skutok. Na ich pobočke sa objavil 52-ročný muž, ktorý sa pokúsil vybrať dôchodok svojej matky. Ukázalo sa však, že 70-ročná žena umrela pravdepodobne ešte v decembri minulého roka. O prípade informovala košická polícia.

Muž podľa polície prišiel na poštu v sprievode neznámej ženy, ktorá sa mala predstierať identitu jeho nebohej matky. Prítomným zamestnancom však neuniklo, že jej výzor sa predloženými dokladmi nezhodoval. Zalarmovali preto políciu.

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal 52-ročný syn takto niekoľkokrát vybrať dôchodky svojej matky a následne ich použiť pre svoju vlastnú potrebu,“ priblížila Polícia Slovenskej republiky v príspevku na sociálnej sieti. Poverený príslušník Obvodného oddelenia v Rožňave muža na základe získaných dôkazov obvinil z podvodu. 


Záhadou však ostáva, ako a kedy vôbec 70-ročná žena prišla o život, jej úmrtie totiž nebolo nikdy nahlásené. Policajti preto začali viesť trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a rozbehli pátraciu akciu. V obci Rožňavské Bystré u 52-ročného muža vykonali domovú prehliadku, po ktorej ostali v šoku – vo výkopovej jame v pivnici totiž našli ľudské ostatky v stave rozkladu. 

Následnou pitvou bolo potvrdené, že ide o telo jeho 70-ročnej matky. Rožňavský policajný vyšetrovateľ následne vzniesol voči 52-ročnému mužovi aj obvinenie z prečinu hanobenia mŕtveho. S telom svojej matky totiž nakladal v rozpore s morálkou a úctou k telu zosnulej osoby, pričom porušil aj zákon o pohrebníctve. 

V prípade naďalej prebieha vyšetrovanie a vykonávajú sa viaceré znalecké skúmania. Kriminalisti budú na základe výsledkov pracovať na ďalšom objasnení tohto neľudského zaobchádzania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu