Košičania v Starom Meste sa hádajú o aute posiatom vtáčím trusom. Čo ich tak rozvášnilo?


Foto: Košičania v Starom Meste sa hádajú o aute posiatom vtáčím trusom. Čo ich tak rozvášnilo? Foto: Facebook/Košice - kuriozity a absurdity/Ja Ninka

Používateľka sociálneho média Facebook poukázala v skupine, ktorá združuje obyvateľov Košíc, na dlhodobo zaparkované auto na Mäsiarskej ulici. Vozidlo sa zrejme dlhšie nepohybovalo vzhľadom na to, že jeho karosériu zdobí nezvyčajný vzor. Predná strana auta je totiž pokrytá vtáčím trusom. Okoloidúci si zároveň môžu všimnúť hrdzu, ktorá zdobí karosériu.

V príspevku sa zamýšľala nad tým, či majiteľ vozidla platí dlhodobo za parkovanie alebo neexistuje nikto, kto by ho mohol odviezť, keďže takáto „atrakcia“ v centre mesta nemá čo robiť. Príspevok však vyvolal vlnu reakcií.

„Niekto nemá na čom jazdiť a iní nechajú auto stáť a spraviť z neho vrak. Normálne by som dal auto do aukcie a hotovo…,“ napísal rozhorčene Matúš. Iní zas vtipne reagovali, že ak to autorke príspevku vadí, môže auto sama umyť. Niektorí sa zas snažili obrátiť problém na biznis: „Neni na predaj?“ dopytoval sa Peter. „Kúpim za odvoz,“ reagoval Marek. Väčšia časť komentárov sa však zameriavala na „obhajobu“ zaparkovaného auta. „A čo ho má zošrotovať? Veď tam isto platí jak aj hoc kto iný a či chodí na aute alebo nie, je jedno,” odkázal Róbert.


Používateľ Peter v diskusnej sekcii reagoval, že v prípade neplatenia by vozidlo dostalo takzvanú papuču na koleso. Autorke príspevku však takáto reakcia nestačila a naďalej pochybovala o tom, že majiteľ vozidla platí za parkovanie. Odpoveď jej poskytol až používateľ Marcel, ktorý do komentárov pridal snímku obrazovky, na ktorej je vidieť, že vozidlo má platnú rezidenčnú kartu. S pravdivosťou tejto informácie sme sa obrátili aj na magistrát mesta Košice.

Pre držiteľa rezidenčnej karty platí, že v rámci centrálnej mestskej zóny (kde spadá aj Mäsiarska ulica) môže parkovať bez časového obmedzenia. Jediným obmedzením je to, že sa vydáva na jeden rok. Ak je však zaplatená, vlastník karty tam môže nechať auto stáť ako dlho chce.

Ak by sa autorke príspevku nepozdávala ani táto informácia, môže podnet na prešetrenie dlhodobého státia adresovať aj cez webovú stránku odkazprestarostu.sk, kde sa venujú aj podobným problémom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu