Motorkár s vlajkou Sovietskeho zväzu dráždil Košičanov. Na sociálnej sieti vyvolal búrlivú diskusiu


Foto: Motorkár s vlajkou Sovietskeho zväzu dráždil Košičanov. Na sociálnej sieti vyvolal búrlivú diskusiu Foto: Facebook/ Matus Miskuf

Ulicami Košíc sa pred niekoľkými dňami vozil motorkár, ktorý mal na svojom motorovom vozidle pripevnenú zástavu Českej republiky a niekdajšieho Sovietskeho zväzu. Uvidel ho aj Matúš, používateľ sociálneho média, ktorý ho odfotil a jeho fotografiu zverejnil.

V príspevku sa zároveň zamýšľa, na akej motorke by jazdil počas socializmu. „Buď na Urale alebo na pekáči (pozn. red. JAWA 21). Keby niečo pošetril, možno aj na eMZete 251. Na takomto stroji, ako sa teraz vyváža, ale rozhodne nie,“ napísal na sociálne médium.

Pod príspevkom vznikla diskusia, pričom jedna diskutujúca uviedla, že v tom nevidí problém. Zároveň sa pýta, že či by bolo všetko v poriadku, ak by za ním viala vlajka EÚ, USA alebo dúhová vlajka. „Každý nech si veje, s čím chce, kým to neporušuje zákony,“ napísala.

Touto výpoveďou nahnevala viacerých používateľov, keďže na jej komentár odpovedalo viacero ľudí, ktoré sa rozdelili na dva tábory. Jedeni sa snažili predostrieť názor, že znak kladiva a kosáka je v našej krajine zakázaný, iní zas oponovali, že medzi zakázané nepatrí a táto vlajka sa bežne predáva na trhu. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu