V Žehre vznikla potýčka kvôli jazde na štvorkolke. Dobrovoľný hasič sa mal brániť hrabľami


Foto: V Žehre vznikla potýčka kvôli jazde na štvorkolke. Dobrovoľný hasič sa mal brániť hrabľami Foto: ilustračné foto; unsplash.com/@timberfoster

V obci Žehra v okrese Spišská Nová Ves došlo k fyzickej potýčke medzi niekdajšími kamarátmi. Vzniknúť mala kvôli jazde na štvorkolke po hospodárskych pozemkoch, na ktorých boli zasiate hospodárske rastliny, informuje TV Joj prostredníctvom svojho portálu noviny.sk.

Veliteľ dobrovoľných hasičov Peter Rybár upratoval okolie hasičskej stanice, keď v tom na miesto mal prísť jeho niekdajší kamarát Miloš Kočiš. „Zaparkoval štvorkolku, vystúpil. Išiel dosť na takú vzdialenosť, ktorá prekračovala medze,“ uviedol Rybár pre televíziu.

Nasledovať mala rana do Rybárovej hlavy, po ktorej veliteľ dobrovoľných hasičov spadol na zem. Kočiš mu ďalej mal zasadiť ranu do brucha. Veliteľ Rybár neskôr schytil hrable, ktorými sa chcel brániť. Údajný útočník Kočiš ich však mal zlomiť na hasičovom tele. Situáciu zároveň vidí inak.


Hovorí, že ich argumentáciu musela počuť celá dedina. Podľa jeho slov sa veliteľ dobrovoľných hasičov v Žehre na neho zahnal hrabľami, kvôli čomu došlo k fyzickému stretu. Zároveň si myslí, že k žiadnemu ublíženiu na zdraví nedošlo.

Rybár však bol po útoku na ošetrený v nemocnici. Podľa lekárskej správy sa z úderov má liečiť do siedmych dní. Z tohto dôvodu sa obrátil na políciu a podal trestné oznámenie. Rovnako ho podal aj podnikateľ Kočiš kvôli Rybárovej jazde a zničeniu poľnohospodárskych plodín.

„Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišské Vlachy skutok nateraz objasňujú ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu v zmysle zákona o priestupkoch, a doposiaľ nebolo vo veci meritórne rozhodnuté,“ uviedla pre televíziu Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu