Košičana nahnevala rozkopaná cesta. Len pred rokom ju celú opravili...


Foto: Košičana nahnevala rozkopaná cesta. Len pred rokom ju celú opravili... Foto: Facebook/Košice - Kuriozity a absurdity/GE

Na sociálnej sieti sa objavil príspevok od Košičana, ktorého pohoršil pohľad na rozkopanú asflatovú cestu. Na tom by nebolo nič zvláštne, keďže ciest v žalostnom stave je v Košiciach viacero, no konkrétne táto cesta na Masarykovej ulici v mestskej časti Staré Mesto prešla minulý rok rozsiahlou opravou.

Hovorca mesta Košice Dušan Tokarčík potvrdil, že oprava komunikácie bola súčasťou druhej etapy projektu opráv asfaltových povrchov a komunikácií vo vlastníctve mesta, pričom celkové práce mali hodnotu vyše 530-tisíc eur.

Zhruba po roku novej asfaltky sa v nej však realizujú práce spoločnosti SPP-distribúcia a.s., ktorá má povolenie na zvláštne využívanie komunikácie do konca tohto októbra. Tokarčík však uviedol, že mesto Košice nebude realizovať žiadne spätné povrchové úpravy v súvislosti s týmito prácami.


„Povrchovú úpravu komunikácie vykoná spomínaná spoločnosť v šírke jedného jazdného pruhu a v celej dĺžke prekopávky. V prípade prekopania chodníka bude žiadateľ spätné úpravy realizovať v celej šírke chodníka a v celej dĺžke prekopávky,” dodal.

Na autorov príspevok reagovalo viacero komentujúcich, niektorí z nich potvrdili, že ide o bežnú prax a podobne sú na tom aj iné časti Košíc. „Klasika KE. Ako robili Krosniansku, tak dokončili nový asfalt a o týždeň rozkopávali, lebo musel meniť poklopy na kanáloch,“ napísal Filip.

„Normálna vec. Na Severe nedávno rozrýpané kvôli optickým káblom. Dnes dávajú nové stĺpy elektrického vedenia. Veď prečo dávať do zeme, keď môžeme byť sto rokov za opicami. Tu kabel, tu kabel, tu kabel. Ďalšie stĺpy verejného osvetlenia, a do tretice telefónne,” podelila sa o svoju skúsenosť Martina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu