Senior z michalovského okresu takmer prišiel o tisícky eur. Falošný policajt mu tvrdil, že jeho synovi hrozí väzenie


Foto: Senior z michalovského okresu takmer prišiel o tisícky eur. Falošný policajt mu tvrdil, že jeho synovi hrozí väzenie Foto: ilustračné/freepik.com/katemangostar

Šesťdesiatdvaročný muž z michalovského okresu sa ocitol v situácii, ktorá mohla priniesť veľmi nepríjemné finančné následky. V posledných dňoch ho kontaktoval neznámy muž, ktorý sa vydával za policajta. V telefóne tvrdil, že jeho syn spôsobil v Českej republike dopravnú nehodu, pri ktorej zahynul motorkár a jeho synovi hrozí až dvanásť rokov za mrežami.

Ak chce syna zachrániť pred uväznením, mal by zaplatiť kauciu. Podľa inštrukcií falošného policajta starší muž v strachu o svoje dieťa odovzdal peniaze taxikárovi, ktorý na neho čakal na dohodnutom mieste.


Podvodník sa snažil situáciu maximalizovať vo svoj prospech tým, že udržiaval s mužom častý telefonický kontakt, čo malo obmedziť jeho možnosť overiť si pravdivosť informácií. Po telefonáte so svojím skutočným synom si senior uvedomil, že sa stal terčom podvodníka, ktorý chcel od neho vylákať pár tisícovú hotovosť, a okamžite to nahlásil na polícii. 


Polícia začala ihneď konať. Precíznou operatívno-pátracou činnosťou michalovských kriminalistov bolo zistené vozidlo taxislužby, ktorého vodič mal balík prevziať a doručiť do zahraničia. Následne sa policajti skontaktovali s vodičom a do pár hodín sa balík s peniazmi vrátil jeho majiteľovi,” uviedla polícia.

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie a po falošnom policajtovi intenzívne pátra. Nepríjemná skúsenosť muža z michalovského okresu pripomína občanom potrebu byť ostražitý a overovať si dôveryhodnosť takýchto naliehavých žiadostí.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu