VIDEO: Falošný policajt v Spišskej Novej Vsi rozdával pokuty jedna radosť. Neuveríte, s akou taktikou prišiel


Foto: VIDEO: Falošný policajt v Spišskej Novej Vsi rozdával pokuty jedna radosť. Neuveríte, s akou taktikou prišiel Foto: Zdroj: Mesto Spišská Nová Ves / oficiálna stránka

V posledných dňoch sa obyvatelia Spišskej Novej Vsi musia vysporiadať s novou hrozbou - podvodníkom, ktorý sa vydáva za mestského policajta a snaží sa od vodičov vymámiť peniaze za ich údajné dopravné priestupky. Reportáž o falošnom policajtovi priniesla RTVS.

Doposiaľ neznáma osoba zanecháva za stieračmi parkujúcich áut oznámenia o pokutách s výzvou na úhradu na špecifikované bankové číslo.

Ľubomír Chroust, náčelník mestskej polície v Spišskej Novej Vsi, ozrejmil, že mestská polícia nikdy nežiada o platbu takýmto spôsobom. Tradičné metódy uhradenia pokút zahŕňajú priame vybavenie na mieste, vydanie pokutového šeku, alebo osobné predvolanie vodiča na mestskú políciu, kde sa celá záležitosť vyrieši.

Náčelník ďalej dodal, že mestská polícia v súvislosti s novou parkovacou politikou zakazujúcou parkovanie na chodníkoch rozdávala informačné letáky za stierače áut, avšak ich účel bol čisto informačný a v žiadnom prípade nikdy nežiadali o uhradenie nejakej sumy.


Miestni občania a vodiči, ktorí prichádzajú do tohto mesta, by mali byť obozretní a v prípade objavenia podozrivých pokutových lístkov ihneď kontaktovali políciu, aby tak zbytočne neprišli o svoje peniaze.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu