Košická správa ciest má konečne nového riaditeľa. Antona Trišča nahradil miestny poslanec


Foto: Košická správa ciest má konečne nového riaditeľa. Antona Trišča nahradil miestny poslanec Foto: Facebook/Rasťo TRNKA

Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) na pondelkovom (19. február) zasadnutí takmer jednohlasne schválilo vymenovanie nového generálneho riaditeľa Správy ciest KSK. Ním sa od 1. marca stane Vladimír Žiarný, ktorý na tomto poste nahradí Antona Trišča obvineného z machinácií na verejnom obstarávaní.

Záujem o tento post pôvodne prejavili traja uchádzači, no napokon vzišiel z výberového konania len Žiarný, ktorý po ústnom vypočutí získal svoj mandát s podporou 52 hlasov.


Vladimír Žiarný je absolventom Stavebnej fakulty Technickej univerzity v Košiciach so zameraním na betónové konštrukcie a mosty, čím sa jeho kvalifikačné predpoklady na tento post potvrdzujú.


Niekoľko rokov pracoval ako hlavný stavbyvedúci v Cestných stavbách Košice a tiež ako poradca ministra dopravy. Svoje pracovné zázemie mal aj v Slovenskej správe ciest či na oddelení dopravy KSK. Záujmy občanov háji ako poslanec mestskej časti Košice - Sever.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu