Rožnavskí poslanci schválili nové logo. Občania s týmto krokom nesúhlasia


Foto: Rožnavskí poslanci schválili nové logo. Občania s týmto krokom nesúhlasia Foto: Mesto Rožnaňa

Mesto Rožňava má nové logo, ktorého súčasťou je aj slogan „Rožňava, mesto s výhľadom”. S cieľom spracovať symboly mesta moderným spôsobom ho vytvoril Lukáš Harman z Trhovišťa. Mesto ich plánuje používať na propagačné účely.

Autor do loga zakomponoval kladivo, želiezko a kameň ako symbol baníctva, ako aj trojružu symbolizujúcu nerastné suroviny, ktoré sa tu ťažili. Súčasťou je tiež historická strážna veža na Námestí baníkov či kopce znázorňujúce pohľad na okolie mesta.

Podľa portálu pravda.sk novú vizuálnu identitu schválili poslanci tento mesiac. Tá zatiaľ medzi obyvateľmi nezožala veľký úspech. Ohlasy sú negatívne, ľudom sa viac páčilo pôvodné logo. 


„Úprimne? Nepáči sa mi,“ píše Adriana. „Pôvodné logo bolo oveľa krajšie a patrilo k mestu už roky,“ pripája sa Antónia. Našiel sa aj jeden pozitívny názor od Štefana. „Jednoduché a veľavravné. Na čase držať s dobou!“

Občania mali problém aj s tým, že mesto s nimi nekomunikovalo zmenu loga. Myslia si, že sa do rozhodovania mali zapojiť aj samotní Rožňavčania. „Keď schvaľovali nové logo, nikto sa nás nepýtal na názor,“ píše Eva.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu