Neodhrnutý sneh a veľké kaluže vody. Košičania nie sú spokojní, ako vyzerajú niektoré chodníky


Foto: Neodhrnutý sneh a veľké kaluže vody. Košičania nie sú spokojní, ako vyzerajú niektoré chodníky Foto: Facebook/Košice - kuriozity a absurdity

Košičania nie sú spokojní s tým, v akom stave sú niektoré chodníky. Mnohé sú neodhrnuté, čo spôsobuje rôzne problémy. Preto na ich stav začali poukazovať jednotlivci na sociálnych sieťach.

Dane platím a čo za to?“ rozhorčila sa v príspevku jedna Košičanka. Navyše pripojila fotku chodníka, ktorú môžete vidieť aj v našom článku. „Ráno mi prišla dcéra domov, po ceste do školy ju ošpliechalo auto. Hneď som ju musela prezliekať, aby nesedela celý deň v mokrom v škole,“ opísala žena svoj nepríjemný zážitok.

Človek podľa jej slov stúpi na chodník, zapadne do snehu a takmer okamžite má mokré topánky. S jej názorom súhlasia desiatky ľudí, ktorým sa páči jej status alebo ho dokonca zdieľali. Nie je však jasné, či je za tento konkrétny chodník stopercentne zodpovedné mesto alebo občan, ktorý sa zapojil do projektu Adoptuj si chodník a zarábaj.

Košičania si totižto opäť mohli symbolicky adoptovať chodník na celú zimu. Ich povinnosťou je starať sa, aby bol vyčistený a bez hrubej vrstvy snehu. Občania za to dostanú finančnú odmenu a mesto týmto krokom zároveň ušetrí peniaze z rozpočtu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu