Košičan bez domova mal sexuálne napadnúť tri ženy. Jednu zachránilo tvrdenie, že je tehotná


Foto: Košičan bez domova mal sexuálne napadnúť tri ženy. Jednu zachránilo tvrdenie, že je tehotná Foto: ilustračné/freepik.com/rawpixel.som

Štyridsaťtriročný muž z Košíc čelí obvineniam zo zločinu sexuálneho násilia. Podľa informácií denníka Korzár sú dôvodom tri fyzické útoky, ktorých sa dopustil koncom minulého roka.

Muž bol zadržaný v decembri 2023, pričom jedným z hlavných dôvodov jeho väzby bolo podozrenie z možného pokračovania v trestnej činnosti a obava z úteku pred zákonom vzhľadom na jeho bezdomovecký status

Jeden z incidentov sa mal odohrať pri Gymnáziu Opatovská v skorých ranných hodinách, kedy 28-ročnú ženu útočník zvalil na zem a priľahol. Dotyčnej sťahoval oblečenie a obchytkával ju na intímnych miestach, pričom sa bránila krikom a údermi. Muž ju pustil až po tom, čo niekoľkokrát zdôraznila, že je tehotná. Následne privolala políciu z najbližšej čerpacej stanice.



Ďalšie dva prípady mali podobný priebeh. Sexuálnemu útoku čelili dve ženy, pričom jednu z nich mal škrtiť pri tom, ako sa snažila brániť a z miesta utiecť. Pri tomto pokuse sa však zľakol a zutekal, pričom si odniesol suvenír v podobe ženinho telefónu.

Výpovede obetí odhaľujú šokujúce detaily útokov a pokusov o sexuálne násilie, z ktorých ide mráz po chrbte. Podľa svedectva muža, ktorý sa ku dvom incidentom priznal, jeho agresívne správanie vyplýva z nekontrolovateľných impulzov v stave opitosti, počas ktorých má zvýšenú sexuálnu túžbu. Po dvoch mesiacoch sa muža podarilo spojiť aj s tretím prípadom. Aktuálne mu hrozí až 10 rokov za mrežami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu