Príde do Košíc IKEA? Nové obchodné centrum bude len o čosi menšie ako Optima


Foto: Príde do Košíc IKEA? Nové obchodné centrum bude len o čosi menšie ako Optima Foto: googlemaps.com/ikea.com/úprava redakcie

Len pár dní po tom, čo sme priniesli informáciu o zámere vybudovania nového obchodného domu v Košiciach prinášame opäť ďalší investičný projekt obchodného centra, ktorý by mal vyrásť na Juhu.

Ako sa uvádza v materiáli projektu, navrhovaný objekt Obchodné centrum Košice - OCKE bude slúžiť na maloobchodný predaj rozličného tovaru pre domácnosti, predaj výberových potravín, ale bude tiež disponovať stravovacími zariadeniami a administratívnymi priestormi. Prácu v týchto prevádzkach by tak mohlo nájsť vyše 460 ľudí.

Komplex bude pozostávať z dvoch nadzemných a jedného podzemného podlažia, súčasťou ktorého bude vyše 700 parkovacích miest. Nezabúda sa ani na cyklistov, tí budú môcť využiť stojan s kapaciou 60 miest. Do objektu bude umožnený vjazd a výjazd z dvoch ulíc, a to z ulice Pri prachárni a Rozvojovej.



S výstavbou plánuje developer začať v apríli 2026, pričom v októbri 2027 už ráta s jej ukončením. Termín začatia samotnej prevádzky centra zatiaľ stanovený nie je.

Celkové náklady na jeho výstavbu sa pobyhujú okolo 60 miliónov eur, pričom komplex s rozlohou približne 47-tisíc metrov štvorcových bude druhým najväčším obchodným centrom po neďalekom OC Atrium Optima.

Ako uvádza Denník N, za projektom stojí rakúska stavebno-projektantská skupina Delta Holding, ktorá už na Slovensku postavila niekoľko obchodných domov vrátane Aska a Mobelixu. Možno teda predpokladať, že aj nový obchodný komplext, ktorý vyrastie v Košiciach by mohol byť sídlom nábytkárskej firmy.

V hre je práve známy reťazec Ikea, ktorý už dlhodobo uvažuje o prekročení hraníc Bratislavy. Ikea však pre portál nepotvrdila, ale ani nevyvrátila možnosť, že by jej ďalšou pobočkou mohol byť práve nový plánovaný objekt. Aktuálne prebiehajú vo firme interné procesy o budúcich investíciách, presnejšie detaily však neprezradili.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu