Pri Pereši sa zrazil nákladiak s autobusom. Cestujúcich ratovali, vodič nákladného auta ušiel


Foto: Pri Pereši sa zrazil nákladiak s autobusom. Cestujúcich ratovali, vodič nákladného auta ušiel Foto: Facebook/Silvi Oli Števkové

Nový pracovný týždeň sa nezačal pre cestujúcich autobusovou linkou číslo 52 najšťastnejšie. Včera okolo 13:45 hod. boli totiž účastníkmi dopravnej nehody, ku ktorej došlo na hlavnom ťahu v mestskej časti Košice - Pereš.

Podľa doterajších zistení polície vodič viedol nákladné motorové vozidlo v smere jazdy od obchodného centra Optima na Šacu v ľavom jazdnom pruhu, pričom pri prechádzaní z ľavého do pravého jazdného pruhu došlo ku kontaktu pravej zadnej časti nákladného vozidla a ľavej prednej časti autobusu mestskej hromadnej dopravy, ktorého vodič premával v pravom jazdnom pruhu v tom istom smere jazdy.

Ako dodala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová, nákladiak pokračoval po zrážke v jazde smerom na Lorinčík, pričom v autobude došlo k pádu niekoľkých osôb.

Cestovala s deťmi

V autobuse sedela so svojím manželom a dvoma deťmi aj Silvia. Tá z okna autobusu videla, ako vedľa autobusu ide kamión so zahraničnými evidenčnými značkami, pričom to vyzeralo, že sa pokúša autobus vytlačiť z cesty. Vodič autobusu mal v tej chvíli prudko zabrzdiť, čo spôsobilo, že „v autobuse všetci leteli“.


Podľa jej slov mala jedna cestujúca preletieť cez sklo, ktoré sa nachádza v prednej časti autobusu, ďalšia osoba mala mať poranenú hlavu a dokopy videla asi päť alebo šesť osôb, ktoré krvácali. Ona sama si pri nehode poranila obidve nohy.

To bolo niečo nenormálne. To v priebehu sekundy sa to stalo, z ničoho nič. Keby môj manžel nesedí naproti mne, ja by som celú tvár mala dolámanú,” popísala svoj nepríjemný zážitok Silvia

Ako dodala policajná hovorkyňa, na mieste okamžite zasahovali záchranári, pričom dve cestujúce utrpeli, našťastie, len ľahké zranenia, tretia bola jednorazovo ošetrená.

Vodič nákladiaku je známy

Polícia podrobila vodiča autobusu dychovej skúške, tá však preukázala negatívny výsledok. Šoféra nákladiaku otestovať nemohla, keďže si nesplnil svoju povinnosť a z miesta nehody ušiel. Každopádne, polícia už pozná jeho totožnosť, a tak vykonáva ďalšie potrebné úkony smerujúce k objasneniu tejto nehody.

Na autobuse bola vyčíslená škoda 200 eur, pričom bližšie okolnosti, presná príčina vzniku nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom vyšetrovania.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu