Anonym nahlásil bombu na košickom súde. Spôsobil paniku a prerušil súdne konania


Foto: Anonym nahlásil bombu na košickom súde. Spôsobil paniku a prerušil súdne konania Foto: ilustračné/Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Na Krajskom súde na Štúrovej ulici v Košiciach bolo vo štvrtok 25. apríla rušno. Krátko po 13:00 hod. neznámy človek zavolal na tiesňovú linku integrovaného záchranného systému 112, aby nahlásil, že sa na košickom súde nachádza bomba.

Po prijatí oznámenia boli na miesto okamžite vyslané záchranné zložky. „Policajti vykonali všetky potrebné bezpečnostné opatrenia a bola vykonaná evakuácia všetkých osôb nachádzajúcich sa v budovách súdov sídliacich v meste Košice. Vykonanými opatreniami sa prítomnosť nástražného výbušného systému, našťastie, nepotvrdila,” ozrejmila pre našu redakciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, pričom dodala, že opatrenia za účelom ochrany života, zdravia a majetku osôb boli ukončené okolo 16:20 hod.

Je teda zrejmé, že páchateľ, ktorý ohlásil poplašnú správu na tiesňovej linke vedel, že je táto informácia nepravdivá a že sa na súde žiadne výbušné zariadenie nenachádza. Úmyselne teda spôsobil paniku a vážnu poruchu v pracovnom chode súdu.

Policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin šírenia poplašnej správy. Po páchateľovi tohto skutku polícia intenzívne pátra. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu