Na košické cesty vyrazia historické vozidlá. Zažite nostalgickú jazdu električkou či autobusom úplne zadarmo


Foto: Na košické cesty vyrazia historické vozidlá. Zažite nostalgickú jazdu električkou či autobusom úplne zadarmo Foto: ilustračné/Facebook/Košice - Mesto Košice

Dopravný podnik mesta Košice prinesie na košické cesty kus histórie. V sobotu 27. apríla budú totiž vypravené mimoriadne spoje na električkovej linke číslo 2, ktoré nahradia historické stroje pod označením T1 a T2. Ide o súčasť programu v rámci osláv Dňa mesta Košice.

Jazda na týchto električkách bude exkluzívna a pre všetkých cestujúcich úplne bezplatná. Premávať budú na trase Staničné námestie - Havlíčkova v čase približne od 09:00 hod. do 17:00 hod. Tieto spoje budú nadväzovať na časy odchodov a príchodov historického autobusu zo zastávky Havlíčkova.

O pár dní neskôr, teda 9. mája, kedy sa bude v Košiciach konať Primátorska kvapka krvi, bude pri Historickej radnici vystavená električka Vario LF2+ s evidenčným číslom 883, ktorá bude potiahnutá špeciálnym tematickým polepom.


Košičania tak majú jedinečnú možnosť okúsiť nostalgiu a zaspomínať si na časy, kedy takéto električky brázdili mestom na dennom poriadku. Pre tých mladších to zas bude neopakovateľný zážitok vidieť predchodcu dnešnej modernej dopravy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu