VIDEO: Jeden z najkritickejších mostov v Košickom kraji je konečne opravený


Foto: VIDEO: Jeden z najkritickejších mostov v Košickom kraji je konečne opravený
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook/Rasťo TRNKA

Most, ktorý vedie cez záchytný kanál pred obcou Záhor v sobraneckom okrese, je konečne zrekonštruovaný. Oprava trvala vyše roka a okrem dopravných obmedzení si vyžiadala aj viac ako 1,4 milióna eur z rozpočtu Košického samosprávneho kraja (KSK).

Most dlhodobo čelil konštrukčným problémom a patril medzi najkritickejšie úseky v kraji. Predseda KSK Rastislav Trnka zdôraznil, že stav mosta vyžadoval okamžitú pozornosť, nakoľko podobne poškodené konštrukcie skončili v iných obciach aj kolapsom.


V rámci rekonštrukčných prác boli odstránené poškodené časti a staré nosníky boli nahradené novými z predpätého železobetónu. Zároveň došlo k posilneniu a obnove základov mosta vrátane inštalácie nových opôr, ložísk a izolačných systémov. Namontované bolo aj nové odvodnenie mosta a bezpečnostné zariadenia.


„Zhotoviteľ zrealizoval tiež úpravy pod mostom vrátane spevnenia krajníc. Súčasťou prác bola aj oprava cesty pred a za mostom v dĺžke 2,7 kilometra,” uviedla župa, ktorá zároveň dodala, že rekonštrukcia tejto komunikácie stála 320-tisíc eur.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu