S príchodom jari miznú Košičanom bicykle. Nevideli ste ich niekde?


Foto: S príchodom jari miznú Košičanom bicykle. Nevideli ste ich niekde? Foto: Facebook/HAKA - Nájdené ukradnuté vozidlá

S príchodom jari a teplejších dní sa niektorí Košičania tešili na prvé jarné jazdy na svojich bicykloch. Ich nadšenie však rýchlo ochladlo, keď zistili, že ich dvojkolesové tátoše zmizli, preto žiadajú verejnosť o pomoc s ich nájdením. Príspevky sa objavili na facebookovej stránke HAKA - Nájdené ukradnuté vozidlá.

V jednom prípade sa uvádza, že neďaleko hlavnej stanice bol odcudzený bicykel Specialized Stumjumper FSR, ktorého hodnota predstavuje až 2 700 eur. Poškodený špecifikuje, že ide o trailový, celoodpružený bicykel v špecifickej svetlozelenej farbe s veľkosťou rámu XL. Za jeho nájdenie sľubuje odmenu.

Zdroj: Facebook/HAKA - Nájdené ukradnuté vozidlá

Ďalší odkradnutý informuje o tom, že jeho bicykel značky CTM Flag 2.0 zmizol v nočných hodinách z jedného z bytových vchodov v mestskej časti Juh. Zaujímavé je, že zlodej síce bicykel ukradol, ale sedačku pre dieťa nechal na mieste. V prípade, že niekto disponuje informáciami o jeho výskyte, majiteľ prosí o jeho kontaktovanie.

Zdroj: Facebook/HAKA - Nájdené ukradnuté vozidlá
Dá sa predpokladať, že tento trend bude pokračovať aj naďalej, preto vyzývame občanov, aby si svoje bicykle riadne uzamkli a minimalizovali možnosť ich odcudzenia. Odporúčame tiež nenechávať bez dozoru a zabezpečenia ani iné predmety (napríklad kočíky, vozíky, detské odrážadlá), ktoré by mohli byť z bytových vchodov alebo z verejného priestranstva ukradnuté.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu