V obciach v okolí Košíc vykrádajú rodinné domy zlodeji. Dávajte si pozor na svoj majetok


Foto: V obciach v okolí Košíc vykrádajú rodinné domy zlodeji. Dávajte si pozor na svoj majetok Foto: ilustračné/freepik.com/wirestock

S krádežami v Košickom kraji sa roztrhlo vrece. Naposledy sme informovali o majiteľoch chát v záhradkárskej lokalite Dúbrava v Mestskej časti Košice – Šaca, ktorým boli z ich obydlí odcudzené potraviny, alkohol či rôzne náradie. Zlodeji však neobišli ani rodinné domy v okolitých obciach.

„V poslednom období polícia eviduje zvýšený počet krádeží vlámaním predovšetkým do neobývaných rodinných domov v okrese Košice – okolie,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Zároveň dodala, že polícia spolupracuje s miestnou samosprávou aj v obciach v iných okresoch Košického kraja.



Aby sa počet týchto krádeží eliminoval, polícia vyzvala na spoluprácu starostov jednotlivých obcí. Ich úlohou je informovať svojich obyvateľov o tejto skutočnosti, nakoľko sa v rodinných domoch často nachádzajú cenné veci. Občanom sa odporúča riadne si zabezpečiť svoj majetok, pozemok či nehnuteľnosť (napríklad bezpečnostným zámkom alebo kamerovým systémom), nenechávať cenné veci voľne položené na viditeľnom mieste, a zároveň nedovoliť vstup na pozemok a do svojich rodinných domov cudzím a podozrivým osobám.

V prípade spozorovania cudzej či podozrivej osoby vo svojich obydliach sa odporúča bezodkladne kontaktovať políciu na známom čísle 158.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu