José Carreras sa po dlhých rokoch vracia do Košíc. Exkluzívny koncert oživí Steel Arénu


Foto: José Carreras sa po dlhých rokoch vracia do Košíc. Exkluzívny koncert oživí Steel Arénu Foto: Facebook/José Carreras v Košiciach 16.2.2024

Dlhoočakávaný moment pre milovníkov opery a vášne pre vážnu hudbu konečne nastal. Známy španielsky tenorista José Carreras sa po trinástich rokoch vracia do Košíc, kde svojím jedinečným hlasom prebudí Steel Arénu.

Spevácka hviezda vystúpi v sprievode vynikajúceho 64-členného Orchestra opery ND Košice pod taktovkou jeho synovca a uznávaného španielskeho dirigenta Davida Gimenéza Carraresa a sopranistky Michaely Várady. Koncert sa uskutoční krátko po sviatku zamilovaných, a to 16. februára 2024. Ak teda nemáte darček pre svoju polovičku, vystúpenie španielskeho tenoristu určite zanechá nezabudnuteľný dojem.



Počas koncertu si fanúšikovia jeho hudby vychutnajú niekoľko titulov zo spevákovho širokého repertoára, ktoré predstavujú prierez rôznych štýlov od baroka až po súčasnú tvorbu. Po boku Josého Carrerasa sa objaví a spolu s ním aj vystúpi slovenský operný spevák a herec Filip Tůma, ktorý je ambasádorom tohto exkluzívneho februárového koncertu. 

José Carreras je španielsky operný tenorista narodený 5. decembra 1946 v Barcelone. Preslávil sa najmä vďaka svojim interpretáciám diel Giuseppe Verdiho a Giacoma Pucciniho. Slávu získal aj tým, že bol členom „Los Tres Tenores“ (Traja tenoristi) spolu s Plácidom Domingom a Lucianom Pavarottim. Carreras je známy pre svoj silný hlas, vášnivý prejav a schopnosť interpretovať rôzne operné žánre.

Lístky si viete zakúpiť TU.

Zdroj: ticketportal.sk

Miesto: Steel Aréna Košice
Dátum: 16.02.2024 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu