Košická knižnica hľadá svojho kráľa alebo kráľovnú. Titul môže získať aj vaše dieťa


Foto: Košická knižnica hľadá svojho kráľa alebo kráľovnú. Titul môže získať aj vaše dieťa Foto: Knižnica pre mládež mesta Košice

Knižnica pre mládež mesta Košice má pre žiakov základných škôl zaujímavú výzvu. Spomedzi študentských radov hľadá kráľa alebo kráľovnú detských čitateľov pre rok 2024. 

O tento krásny titul sa však môžu uchádzať iba tí, ktorí spĺňajú nasledujúce podmienky:

  • sú evidovaní ako čitatelia knižnice,
  • sú žiakmi šiesteho a siedmeho ročníka základných škôl, respektíve prvého a druhého ročníka osemročných gymnázií,
  • úspešne zvládnu test a vytvoria prezentáciu (tipy na knihy, svoje čitateľské začiatky či zážitky).

„Našich adeptov na titul Kráľ/kráľovná detských čitateľov čakajú dve kolá. Jedno vo forme zábavného vedomostne-tvorivého testu a druhé vo forme zadania vytvoriť krátku videoprezentáciu o čítaní a knihách, ktorá by mala osloviť ich rovesníkov,“ informuje Kamila Prextová, riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice.


Súťaž štartuje vo štvrtok 25. januára 2024. Súťažné testy prvého kola prejdú prísnym okom knihovníčok z danej pobočky, ktoré po ich vyhodnotení vyberú jedného úspešného čitateľa alebo čitateľku. Keďže má knižnica 19 pobočiek v rámci Košíc, z každej z nich vzíde jeden úspešný riešiteľ vedomostne-tvorivého testu.

Po druhom kole, v ktorom sa kladie dôraz na videovizitku, sa výberová komisia dohodne na šiestich finalistoch, ktorých kroky poputujú do centrálnej požičovne, kde sa porote predstavia osobne a predostrú aj svoje čitateľské kvality.

„Stretnutie finalistov sa uskutoční 6. marca 2023 o 10:00 hod. v pobočke LitPark, v rámci aktivít Týždňa slovenských knižníc, kedy zároveň prebehne aj korunovácia nového kráľa/kráľovnej detských čitateľov 2024,“ ozrejmila riaditeľka knižnice.

Zdroj: Knižnica pre mládež mesta Košice


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu