Polícia zasiahla proti skupine prevádzačov na východnom Slovensku. Hrozí im 10 rokov za mrežami


Foto: Polícia zasiahla proti skupine prevádzačov na východnom Slovensku. Hrozí im 10 rokov za mrežami Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Na východnom Slovensku prebehla policajná akcia s krycím názvom Bunker. Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii zadržali členov organizovanej skupiny, ktorá sa mala zaoberať páchaním trestnej činnosti prevádzačstva.

Podľa zistení polície mali členovia pomáhať pri nelegálnom prekračovaní štátnej hranice desiatkam migrantov, ktorých cieľom bolo dostať sa do rôznych krajín Európskej únie. V spolupráci s príslušníkmi zásahovej jednotky Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec bol v skorých ranných hodinách vykonaný zásah u jednotlivých členov. Podozrivé osoby boli následne zadržané a policajti s nimi vykonali potrebné procesné úkony.

„Vyšetrovateľ na základe dôkaznej situácie vzniesol obvinenie trom osobám za zločin prevádzačstva spáchaný závažnejším spôsobom, a to formou organizovanej skupiny. Po dokázaní viny hrozí za tento trestný čin trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov,“ uviedla polícia na sociálnej sieti.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu