Pred rokom zavraždil zdravotnú sestru v Michalovciach. Valentín si posedí za mrežami 23 rokov


Foto: Pred rokom zavraždil zdravotnú sestru v Michalovciach. Valentín si posedí za mrežami 23 rokov Foto: TV Markíza

Valentín Horváth minulý rok zavraždil 46-ročnú ženu na ulici v Michalovciach. Za tento čin si posedí za mrežami 23 rokov. Rozhodol o tom Krajský súd v Košiciach, ktorý mu aktuálne zvýšil pôvodný trest o tri roky. Rozsudok je právoplatný, informoval o tom portál noviny.sk.

Odvolací súd označil pôvodný 20-ročný trest za neprimerane mierny. Krajský sudca zdôraznil, že obeť bola bodnutá 12 bodnými ranami. Poukázal aj na použitie zbrane a fakt, že Valentín obeť prenasledoval. Svoj trest si odpyká v ústave s maximálnym stupňom stráženia.

Vražda sa odohrala na Ulici Sama Chalupku v Michalovciach na Nový rok v ranných hodinách. Ako preukázali záznamy bezpečnostných kamier, žena sa snažila pred páchateľom ujsť a kričala o pomoc.

Devätnásťročný mladík najskôr bývalú zdravotnú sestru prenasledoval. Po tom, ako si vybrala peniaze z bankomatu, ju dobodal. Následne jej ukradol mobilný telefón a peňaženku. Žena zraneniam na mieste podľahla. Polícia páchateľa zatkla 3. januára v Žiline. Tento skutok sa stal na Nový rok v ranných hodinách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu