Po spišskej obci behal mladík s revolverom a vyhrážal sa obyvateľom


Foto: Po spišskej obci behal mladík s revolverom a vyhrážal sa obyvateľom Foto: Ilustračné foto/Pixabay

V Spišskej obci Poráč zažili miestni obyvatelia dramatický večer. V pondelok 11. marca krátko pred 20:00 hod. začal 22-ročný Rastislav ohrozovať dedinčanov. Počas toho mal v ruke revolver a bol pod vplyvom alkoholu.

Ako prvú začal ohrozovať ženu pracujúcu v kaviarni čakajúcu s kamarátkou na autobus. Údajne sa predtým chcel dostať k alkoholu. Majiteľka mu už ale odmietla naliať, na to reagoval vytiahnutím zbrane a povedal im, aby boli ticho. „Boli šikovné a utiekli do môjho domu,“ hovorí príbuzná poškodenej Ľubica pre spravy.rtvs.sk.

Na pomoc zavolali starostu, ktorý býva oproti. Útočník vytiahol zbraň aj naňho. „Vyšiel spoza autobusu, vytiahol zbraň a namieril na mňa. To bolo hororové. Zbraň bola ostro nabitá, bubienkový revolver,“ hovorí starosta Peter Volčko.



Neskôr naňho spolu so synom pani Ľubice zavolali políciu. Rastislav sa snažil ujsť a skryť. Medzitým ohrozoval ešte jedného pána, ktorému zaklopal na dvere a po otvorení mu zbraň priložil rovno k hlave.

Podľa slov Rastislavovej babky jej vnuk bežne nepije a v minulosti s ním navštevovala psychiatra. „Keby ja som bol hore, tak by sa toto v živote nestalo. Ja som spal,“ dodal dedo útočníka.

Polícia našla mladíka okolo druhej v noci u svojej družky v Pätorakej. „Vec prevzal spišskonovoveský policajný vyšetrovateľ a vec preveruje ako podozrenie zo zločinu vydierania,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.Tiež zisťujú, či mieril na ľudí ostrou alebo plynovou zbraňou.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu