Muž, ktorý vo vlaku pobodal Košičanku, sa vyhol base. Dôvod vás prekvapí


Foto: Muž, ktorý vo vlaku pobodal Košičanku, sa vyhol base. Dôvod vás prekvapí Foto: ilustračné/Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Začiatkom novembra došlo vo vlaku, ktorý smeroval z Košíc do Žiliny k závažnému incidentu, pri ktorom 29-ročný muž zo Spišskej Novej Vsi napadol 22-ročnú študentku Ľudmilu z Košíc.

Z doposiaľ neobjasnených dôvodov mal ženu niekoľkokrát bodnúť nožom do pravej časti krku, pričom jej spôsobil rezné rany aj na ruke, keďže sa pred útokom bránila. Košičanke, našťastie, pomohli iní cestujúci, ktorí je poskytli zdravotnú pomoc a spasifikovali unikajúceho útočníka.

Polícia páchateľa obvinila z pokusu o vraždu a krajský súd ho vzal do väzby, kde mu v prípade dokázania viny hrozilo až 20 rokov za mrežami. Podľa informácií regionálneho denníka si tam však dlho neposedel, keďže znalecký posudok poukázal, že muž zo Spiša je duševne chorý, čo znamená, že nenesie zodpovednosť za svoje konanie.

Na základe toho bol preložený do psychiatrickej liečebne v rožňavskom okrese, a tak bolo trestné stíhanie voči jeho osobe zastavené.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu