Muž s mäsiarskou sekerou ohrozoval deti na smižianskom ihrisku. Polícia to rieši ako priestupok


Foto: Muž s mäsiarskou sekerou ohrozoval deti na smižianskom ihrisku. Polícia to rieši ako priestupok Foto: Facebook/Obec Smižany

Na smižianskom sídlisku sa odohrala scéna ako z hororového filmu. Deti sa hrali na ihrisku medzi bytovkami, keď sa k nim priblížil nebezpečne vyzerajúci muž vyzbrojený ostrým predmetom. S krikom sa preto rozutekali domov, do neďalekých bytoviek.

Na prípad upozornila televízia JOJ prostredníctvom portálu noviny.sk. „Zrazu som počul syna s plačom, deti začali plakať. Tatik, poď dole, ide nás tu pozabíjať,“ opísal pre televíziu svedok incidentu Jozef Zvaraza.

Synovi uveril a zišiel pred bytovku, kde uvidel zvláštneho muža. „Ozval sa ku mne s otázkou, kde sú všetci? Hovorím, kto všetci? Pozri, ako ma včera zbili, vraví mi. Tak si mal volať políciu, hovorím mu,“ povedal o slovnej konfrontácii s mužom. 

Zbraň, ktorú držal v ruke, opísal svedok Zvaraza ako dlhú mačetu. Ozbrojený muž ju po slovnej výmene zahodil. „A on vtedy tú mačetu hodil smerom ku mne, nie na mňa, ale smerom ku mne,“ vysvetlil televízii. 

Z miesta preto radšej odišiel, keďže nevedel, čo by sa mohlo stať. Krátko po tom, čo zašiel za roh, privolal na miesto políciu. Tá dorazila na miesto v priebehu štyroch až piatich minút, pričom páchateľa našla na ihrisku, kde došlo k incidentu.


„Hodnovernosť oznámenia na mieste preverila vyslaná policajná hliadka, ktorá zistila, že žiadne osoby neboli ohrozované sekerou a ani nedošlo k žiadnemu zraneniu osôb. Takzvanú mäsiarsku sekeru policajti zaistili v zmysle zákona o Policajnom zbore,“ povedala pre televíziu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Jana Mésarová.

Polícia prípad rieši ako priestupok nosenia chladných zbraní na verejnosti. „Podozrivá osoba bola predvedená na policajné oddelenie za účelom podania vysvetlenia k danej veci,“ dodala Mésarová. 

O možnom motíve páchateľa prehovoril aj svedok Zvaraza. „Údajne po tom, čo mi rozprávali tu ľudia, dotyčný pán dostal bitku. Od mládeže, čo tu chodia hrať futbal. On sa asi prišiel pomstiť. Že by mal byť dosť problémový,“ skonštatoval pre televíziu.  



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu