Muž v košickom parku ohrozoval mamičku s dieťaťom a kričal, že ich zabije. Nik im nepomohol


Foto: Muž v košickom parku ohrozoval mamičku s dieťaťom a kričal, že ich zabije. Nik im nepomohol Foto: ilustračné/freepik.com/wirestock.sk

Košičanka Nikola upozornila na nepríjemný incident, ktorý sa odohral tento týždeň počas prechádzky v parku neďaleko Jumbo Centra, kde bola so svojím trojročným synom. Príspevok popisujúci danú situáciu zverejnila vo facebookovej skupine Košice - kuriozity a absurdity.

„Naháňal nás spoluobčan s obrovským konárom v priemere približne 10 centimetrov, že nás zabije a zaháňal sa ním na nás. Malého som zobrala na ruky, ale on nás naďalej prenasledoval,“ popísala situáciu mamička, podľa ktorej sa okoloidúci len prizerali a nezakročili. Muž oblečený v reflexnej veste mal po žene s dieťaťom hodiť aj sklenenú fľašu a celý čas vydávať hlasité zvuky.



Na najbližšej čerpacej stanici narazila na mestských policajtov, ktorým uviedla, že im niekto chce ublížiť. Prekvapila ju reakcia prítomného policajta, ktorý sa opýtal: „A prečo by to robil?“ Následne uvádza, že šli za dotyčným, skontrolovali si jeho doklady a každý sa pobral vlastným smerom. Policajti tak nevyvodili žiadne dôsledky z mužovho konania.

Čo na to polícia?

Zaujímalo nás aj stanovisko mestskej polície, ktorá uviedla, že žiadnu sťažnosť neeviduje, avšak ju interne preskúma. „Ak sa potvrdí, že sa táto udalosť stala naozaj tak, ako je to uvedené na sociálnej sieti a zároveň zistíme, že policajti pri šetrení tejto udalosti pochybili, vyvodíme z toho dôsledky v zmysle zákona,“ uviedol náčelník Mestskej polície v Košiciach Slavomír Pavelčák.

Ďalej dodal, že ak niektorý občan nie je spokojný s postupom alebo správaním konkrétnych príslušníkov mestskej polície a požaduje, aby bol ich postup prešetrený, podľa zákona je potrebné, aby zaslal oficiálnu sťažnosť s príslušnými náležitosťami.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu