VIDEO: Seniorov vyhnal z Domu dôchodcov v Spišskej Novej Vsi požiar. Vláda prispela na jeho dokončenie


Foto: VIDEO: Seniorov vyhnal z Domu dôchodcov v Spišskej Novej Vsi požiar. Vláda prispela na jeho dokončenie
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Spišská Nová Ves je o krok bližšie k obnove Domova dôchodcov, ktorý pred dvoma rokmi postihol rozsiahly požiar. Slovenská vláda prispeje sumou 2,5 milióna eur na dokončenie rekonštrukčných prác, bez ktorých by inak mesto nemalo dostatok finančných prostriedkov na ich konečné zrealizovanie, tobôž nie navýšiť kapacitu na pôvodných 250 miest. Informácie priniesli tvnoviny.sk.

Pozitívne reakcie neskrýval ani primátor mesta Spišská Nová Ves Pavol Bečarik: „Veľmi sa teším, že sa nám naspäť vrátia seniori a nesmierne sa chcem poďakovať všetkým, ktorí nám pomohli.“


K nešťastnej udalosti došlo ešte na jar v roku 2022, kedy Domov dôchodcov na sídlisku Tarča zachvátil požiar, ktorý zničil strechu a časť ubytovacích priestorov na vrchnom poschodí. Vďaka rýchlej evakuácii sa, našťastie, podarilo zachrániť všetkých klientov i zamestnancov bez akýchkoľvek zranení.

Výsledky vyšetrovania poukázali na možnú príčinu požiaru, ktorou mohla byť technická porucha na elektroinštalácii nachádzajúcej sa v neprístupnej časti budovy.



Od požiaru hľadala samospráva spôsoby, ako zvládnuť finančne náročnú rekonštrukciu. Do projektu už boli investované značné sumy vrátane vlastných zdrojov mesta a dotácií od vtedajšej vlády či Košického samosprávneho kraja. Rekonštrukčné práce, ktoré sa začali koncom roka 2022, zahŕňali obnovu nosnej oceľovej konštrukcie, strešného krytu a obytných priestorov.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu