FOTO: Košické parky a chodníky v troch mestských častiach sa rozžiaria novým osvetlením


FOTO: Košické parky a chodníky v troch mestských častiach sa rozžiaria novým osvetlením
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Marek Fedoročko

Košice plánujú vylepšenie verejného osvetlenia vo vybraných mestských častiach, čo sa odráža v nedávno podpísanej zmluve o dielo. Tento projekt prinesie nové svetelné body do troch vybraných mestských častí – Západ, Juh a Sídlisko Ťahanovce, za účelom zvýšenia bezpečnosti a komfortu občanov.

Za sumu presahujúcu 82 000 eur sa vo vybraných oblastiach postaví celkovo 21 osvetľovacích stožiarov s LED technológiou, čím sa výrazne zlepší osvetlenie na vybraných chodníkoch. 

Na Terase by sa malo nainštalovať spolu dvanásť stožiarov. Desať z nich pribudne v priestore nad poliklinikou na Luníku III. na uliciach Ružínska a Slobody, dalšie dve osvetlia kynologický park nachádzajúci sa pri ceste Toryská.



Južania uvidia zlepšenia v parku za bytovými domami na Palárikovej a Jantárovej ulici, ale tiež aj pri Základnej umeleckej škole na Jantárovej, ktoré sú v súčasnosti bez osvetlenia. 

Na Sídlisku Ťahanovce pribudne päť lámp, konkrétne tri budú osvetľovať chodník od bytového domu Juhoslovanská 5 smerom k Varšavskej ulici. Jedna lampa sa umiestni medzi bytovkami na Juhoslovanskej číslo 5 a 7, aby sa tak osvietil parčík a lavičky, a rovnako jedna osvetlí schodisko a chodník smerom k Juhoslovanskej 3.

Okrem nových stožiarov sa plánuje aj orez stromov, čím sa zvýši efektivita osvetlenia, zníži riziko úrazov a posilnia sa bezpečnostné opatrenia v týchto lokalitách.

Podľa dohodnutého plánu by mali byť stavebné práce na inštalácii nového verejného osvetlenia dokončené do konca júla. V niektorých častiach sa s realizáciou začne aj skôr.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu