Kamióny dovážali z Talianska tony odpadu. V Markušovciach objavila polícia obrovskú nelegálnu skládku


Foto: Kamióny dovážali z Talianska tony odpadu. V Markušovciach objavila polícia obrovskú nelegálnu skládku
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Polícia Slovenskej republiky informovala na sociálnej sieti o veľkom „úlovku” jej kolegov z enviropolície. Tí odhalili rozsiahlu operáciu, v rámci ktorej boli nelegálne prepravované tony odpadu z Talianska na Slovensko, konkrétne do objektu v Markušovciach v okrese Spišská Nová Ves.

Neznáme osoby organizovali cezhraničnú prepravu odpadu, čím porušili príslušné právne predpisy týkajúce sa nakladania s odpadmi. Toto nezákonné konanie vyústilo v začatie trestného stíhania pre neoprávnené nakladanie s odpadmi.


Počas policajnej akcie bolo zadržaných päť kamiónov patriacich slovenským a maďarským firmám. Tieto vozidlá prepravovali odpad, ktorý sa výrazne odlišoval od toho, čo bolo uvedené v ich sprievodných dokumentoch. Pri prehliadke objektu v Markušovciach sa navyše ukázalo, že na mieste už bolo uložené veľké množstvo odpadu z predošlých dovozov.


Vyšetrovanie je spoluprácou polície, odborníkov, Slovenskej inšpekcie životného prostredia a Ministerstva životného prostredia. Cieľom je odhaliť skutočný rozsah nezákonných aktivít a identifikovať osoby zodpovedné za túto trestnú činnosť. 

„Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov,” uviedla polícia.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu