Policajti zadržali košického podpaľača kontajnerov. Hrozia mu až 3 roky za mrežami


Foto: Policajti zadržali košického podpaľača kontajnerov. Hrozia mu až 3 roky za mrežami Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

V košických mestských častiach úradoval podpaľač. Prvé oznámenia o požiari plastových nádob na komunálny odpad na Sídlisku Ťahanovce prijala polícia minulý týždeň v utorok.️ Horelo na Sofijskej ulici, na Juhoslovanskej ulici a aj na ️Havanskej ulici.

V mestskej časti Sever v priebehu dvoch dní vzbĺklo osem kontajnerov na komunálny odpad, a to na Hlinkovej, Vodárenskej a Komenského ulici.️ Požiar sa rozšíril aj na vchodové dvere do budovy vysokej školy.

Košickí policajti okamžite rozbehli rozsiahle preverovanie. Zabezpečili niekoľko kamerových záznamov, urobili viacero previerok na mieste udalostí a skúmali, či vzniknuté požiare mohla spôsobiť tá istá osoba. Táto hypotéza sa zakrátko potvrdila.



Hrozia mu tri roky

Netrvalo dlho a podozrivá osoba im sama „padla do náručia“. Policajti v jednom z obchodných centier zadržali osobu podozrivú z krádeže. Tá sa počas vykonávaných procesných úkonov priznala, že podpálila nádoby na komunálny odpad. Išlo o 52-ročného Petra z Košíc.

„Aby obvinený muž nepokračoval v trestnej činnosti, bol spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného muža do vyšetrovacej väzby, ktorý sudca Mestského súdu v Košiciach akceptoval. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až 3 roky,“ informovala polícia.

Vyšetrovanie ani napriek tomu nekončí. „Policajti sa prípadmi ďalej intenzívne zaoberajú a skúmajú, či požiare v košickej mestskej časti Sever a Ťahanovce a udalosti na Sídlisku KVP, prípadne v iných mestských častiach, môžu navzájom spolu súvisieť a ich spoločným menovateľom je osoba obvineného,“ dodala polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu