Chystáte sa na dovolenku? Dajte si pozor na túto falošnú cestovku


Foto: Chystáte sa na dovolenku? Dajte si pozor na túto falošnú cestovku Foto: Facebook/Hoaxy a podvody

Jarné prázdniny sú už za dverami a s nimi prichádza aj čas dovoleniek. Plánujete niekam vycestovať? Dajte si pozor na falošné cestovné kancelárie. Jednou z nich je aj web TravelerGo, pokračovanie iného podvodu na stránke Tiptravel. Tá je už nefunkčná. Upozornila na to polícia na sociálnej sieti.

Čo majú falošné cestovné kancelárie spoločné?

  • nemajú kamennú pobočku,
  • nemajú žiadnu infolinku,
  • celá komunikácia prebieha cez Messenger,
  • ponúkajú podozrivo lacné zájazdy,
  • žiadajú okamžité uhradenie rezervačného poplatku,
  • na sociálnych sieťach majú len zopár statusov.

Falošná cestovná kancelária TravelerGo pôsobí podľa polície na prvý pohľad dôveryhodne, keďže jej webová doména je registrovaná na Slovensku. Na jej stránke sa tiež nachádza slovenské telefónne číslo, názov a sídlo spoločnosti. 

To, že ide o podvod, polícii potvrdili tri inštitúcie, ktorých logá falošná spoločnosť použila na svojom webe. Ide o Slovenskú asociáciu cestovných kancelárií a cestovných agentúr, Slovak Lines a poisťovňu Union. „Taktiež sa nám podarilo zistiť, že fotografia najmenej jedného z falošných recenzentov sa objavuje na portáloch z celého sveta,“ informuje polícia.

Spoločnosť Slovak Lines zvažuje aj ďalšie kroky. „Túto stránku už eviduje aj naša spoločnosť a môžem potvrdiť, že sa jedná o podvod. So spoločnosťou, ktorá prevádzkuje tieto stránky, nemáme žiadne partnerstvo. V dohľadnej dobe budeme podnikať aj ďalšie kroky, ktoré budú viesť k odstráneniu našej značky z týchto stránok,“ potvrdila spoločnosť pre políciu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu