Dopravný podnik mesta Košice ide do útoku. Pre vodičov pripravil náborový príspevok 4000 eur


Foto: Dopravný podnik mesta Košice ide do útoku. Pre vodičov pripravil náborový príspevok 4000 eur Foto: kosice.sk

Podobne ako iné mestá, ani Košice nie sú imúnne voči nedostatku vodičov vozidiel hromadnej dopravy. Dopravný podnik mesta Košice preto prichádza s riešením, ktorým chce stabilizovať situáciu a zatraktívniť toto povolanie, o čom mesto informovalo na sociálnej sieti.

Bližšie podrobnosti uvádza mesto na svojej webovej stránke. Prvú časť riešenia tvorí stabilizačný príspevok pre súčasných vodičov, ktorý predstavuje 1 500 eur. Túto čiastku im prerozdelia na tri časti, pričom 500 eur dostanú po odpracovaní každého z troch rokov.

Prilepšiť si môžu aj noví vodiči, ktorí do práce nastúpia po 1. februári tohto roka. Títo zamestnanci podniku môžu získať náborový príspevok v hodnote až 4-tisíc eur. Prvých tisíc eur dostanú na prvej výplatnej páske. Zvyšok získajú po odpracovaní každého z troch rokov, a to vo výške tisíc eur ročne.


Mesto informuje aj o tom, že podľa povereného generálneho riaditeľa Dopravného podniku mesta Košice Romana Danka sa stabilizačný príspevok bude týkať približne 330 súčasných vodičov dopravného podniku a náborový príspevok získa 50 nových vodičov mestskej dopravy.

„Okrem modernej a ekologickej MHD sme sa zaviazali aj k zlepšovaniu pracovných a sociálnych podmienok našich zamestnancov. Som rád, že sme mohli spustiť ďalší motivačný program, ktorý ocenia stovky súčasných a budúcich vodičov v našom DPMK,“ uviedol košický primátor Jaroslav Poláček.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu