V Košiciach sa zmenil cestovný poriadok pre viac než 20 liniek MHD


Foto: V Košiciach sa zmenil cestovný poriadok pre viac než 20 liniek MHD Foto: ilustračné/Facebook/Dopravný podnik mesta Košice, a.s.

Začiatok februára priniesol cestujúcim v košickej mestskej hromadnej doprave významné zmeny. Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) oznámil na svojej webovej stránke aktualizáciu cestovných poriadkov, ktoré ovplyvnia prevádzku viac ako dvadsiatich autobusových liniek. Tie budú po novom jazdiť v režime „pracovné dni, školský rok”.

Podľa novej úpravy, ktorá nadobúda platnosť oddnes (1. 2.), sa zmeny týkajú liniek s číslami 10, 12, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 25, 26P, 27, 28, 29, 31, 32, 34, 36, 51, 52, 54, 55, 56, 71 a 72. DPMK zároveň informoval, že školské spoje a zachádzky budú pokračovať v pôvodnom rozsahu, podobne aj električkové linky, linky RA a nočné linky zostávajú v prevádzke bez zmien.



Výrazné zmeny sa týkajú najmä linky 24. Všetky jej spoje budú premávať až do odvolania odklonom cez obce Valaliky a Kokšov-Bakša. Dôvodom je nezjazdná komunikácia v úseku Železničná zastávka Valaliky – Spaľovňa. 

  • V súvislosti s touto linkou sa presúva aj zastávka Železničná zastávka Valaliky v smere do Spaľovne o približne 100 metrov ďalej v smere jazdy, teda ku parkovisku oproti cintorínu.
  • Zastávka Spaľovňa v smere od obce Kokšov-Bakša sa presúva na bočné parkovisko vpravo, ešte pred železničnou vlečkou.
  • Zastávka Rašelinové závody bude dočasne zrušená.
  • Všetky spoje budú zastavovať aj na zastávkach Kokšov-Bakša č. 215 a Kokšov-Bakša č. 2.


Všetkým cestujúcim odporúčame, aby si pred plánovanou cestou skontrolovali aktualizované cestovné poriadky na webovej stránke podniku, aby sa tak vyhli možným nepríjemnostiam spôsobeným zmenami.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu