Pomáhať a chrániť v praxi! Košickí policajti zachránili dva ľudské životy


Foto: Pomáhať a chrániť v praxi! Košickí policajti zachránili dva ľudské životy Foto: ilustračné/Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj

V pondelok (12. 2.) dopoludnia sa v mestskej časti Košice - Západ odohrala napínavá záchranná operácia, ktorá si vyžiadala rýchle a opatrné kroky. Po prijatí naliehavého oznámenia na tiesňových linkách 158 a 112, ktoré avizovalo možné ohrozenie života jednej osoby, boli okamžite zmobilizované záchranné zložky.

Situácia vyžadovala promptnú a mimoriadne opatrnú reakciu, aby bola zaistená bezpečnosť nielen dotknutej osoby, ale aj prítomných policajtov a obyvateľov obytného domu. Na mieste bol ako preventívne opatrenie zastavený prívod plynu, keďže reálne hrozilo, že daná osoba naplní svoje slová.


Celá operácia bola vykonaná s maximálnym ohľadom na bezpečnosť všetkých zúčastnených a s dôrazom na citlivý prístup k osobe, ktorá sa vyhrážala, že použije ostrý predmet alebo inak ohrozí ostatných.

„Po vhodne zvolenej taktike vyjednávania policajných vyjednávačov v súčinnosti s kolegami z pohotovostnej motorizovanej jednotky a vykonania služobného zákroku policajtmi špecializovaného útvaru, sa policajtom po takmer 5 hodinách podarilo vstúpiť do bytu a osobu spacifikovať, a potom odovzdať do rúk záchranných zložiek,” uviedla košická polícia v statuse na sociálnej sieti.



Nájdené dievča bolo v zozname nezvestných

Svojou záchrannou akciou sa na sociálnej sieti pochválila aj Mestská polícia Košice. Kolegovia z jej radov našli v piatok 2. februára na Jesenského ulici mladistvé dievča, ktoré bolo rozrušené a plakalo

Mestskí policajti ju upokojovali a po krátkej konverzácii zistili, že ušla z domu, a tak preverili zoznam ľudí, po ktorých bolo vyhlásené pátranie. Na základe neho sa potvrdilo, že dievča je vedené v evidencii ako nezvestná osoba, a tak bola na miesto privolaná aj hliadka Policajného zboru Slovenskej republiky, ktorá si mladistvú prevzala k ďalšej realizácii.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu