Košickí mestskí policajti robili, čo mohli. Staršiu ženu však zachrániť nedokázali


Foto: Košickí mestskí policajti robili, čo mohli. Staršiu ženu však zachrániť nedokázali Foto: Ilustarčné/Facebook/Mestská polícia Košice

Počas minulého piatka (2. 2.) bola v skorých ranných hodinách nahlásená na tiesňovú linku informácia o závažnom zdravotnom stave jednej staršej dámy. Po prijatí hlásenia bola na miesto vyslaná hliadka Pohotovostnej ochrannej jednotky Mestskej polície mesta Košice.

Po príchode na Študentskú ulicu sa policajti okamžite pustili do záchrannej akcie. Využili defibrilátor a až do príchodu zdravotníckeho personálu vykonávali neustálu masáž srdca v snahe zachrániť život neznámej ženy. Podľa informácií, ktoré zverejnila mestská polícia na sociálnej sieti, malo u nej dôjsť k zástave srdca.



Napriek vynaloženej snahe a rýchlemu zásahu policajtov sa záchrana skončila tragicky. Lekár, ktorý prišiel na miesto, musel skonštatovať úmrtie.

Tento prípad pripomína neoceniteľnú službu, ktorú mestskí policajti a záchranári denne vykonávajú v snahe o záchranu ľudských životov, aj napriek tomu, že výsledok nemá vždy šťastný koniec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu