FOTO: Nové možnosti pre fanúšikov zimných športov. Snow park Ľadová láka na nové vybavenie


FOTO: Nové možnosti pre fanúšikov zimných športov. Snow park Ľadová láka na nové vybavenie
Galéria: 25 fotiek
Foto: Košice Región Turizmus

Fanúšikovia zimných športov majú dôvod na radosť. Košický kraj hostí počas týchto dní Medzinárodné preteky psích záprahov, počas ktorých sa sprístupnila nová požičovňa vybavenia na bežecké lyžovanie s útulňou. Župa o tejto novinke informuje na svojom webe.



Podujatie spolu s rozšírením areálu Snow park Ľadová (alebo Areál bežeckého lyžovania Dobšinská Ľadová Jaskyňa) finančne podporil Košický samosprávny kraj (KSK) prostredníctvom grantového programu Terra Incognita.

Športovým nadšencom je v tomto areáli k dispozícii približne päťkilometrová trať určená pre bežecké lyžovanie. Pre tých, ktorí majú záujem vyskúšať si tento šport, ale nemajú potrebnú výbavu, je po novom vybudovaná požičovňa bežiek a celej výstroje pre malých aj veľkých. Ak by sa bežkári potrebovali zahriať, hneď vedľa požičovne sa nachádza vyhrievaná útulňa, kde sa môžu občerstviť, prípadne môžu využiť niektorú z novovybudovaných oddychových zón.


„Zámerom nášho bežeckého areálu je zlepšiť infraštruktúru a poskytnúť širšiemu okruhu návštevníkov kompletný servis a možnosť aktívnej relaxácie. Veríme, že týmto spôsobom prispievame aj k rozvoju cestovného ruchu v území Slovenského raja. Náš areál je jedinečný, pretože v okolí neexistuje podobný s takými výbornými službami ako u nás,” uviedla realizátorka projektu Františka Debnáriková.

Zdroj: Košice Región Turizmus

Netradičné preteky v našich končinách

K slávnostnému otvoreniu nového vybavenia došlo v nedeľu (28. 1.) počas Medzinárodných pretekov psích záprahov, v ktorom predviedli štafetové preteky, súboje na snehu či hromadné štarty záprahov tímy z Poľska, Česka, Maďarska, Rakúska, Talianska, Belgicka a ďalších krajín. Samozrejme, nechýbalo ani domáce zastúpenie.

Kto si tento víkend nestihol užiť toto jedinečné podujatie, obdivovať rýchlych psov a ich mašérov bude môcť aj počas nasledujúceho víkendu.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu