Chlapci z Trsteného pri Hornáde môžu reprezentovať východ v Kanade. Problémom sú však financie


Foto: Chlapci z Trsteného pri Hornáde môžu reprezentovať východ v Kanade. Problémom sú však financie Foto: Facebook/Trstené pri Hornáde

Počas januára sa v metropole východu konali Majstrovstvá Česka a Slovenska v rybníkovom hokeji. Tímy z oboch krajín si zmerali sily na dvoch ľadových plochách, a to na klzisku v Mestskom parku a v Športovo-zábavnom areáli na Alejovej.

Z celkového počtu 33 tímov si víťaznú priečku vybojoval slovenský tím, konkrétne Trenčania, ktorí získali titul majstrov Česka a Slovenska v rybníkovom hokeji. Tímy nebojovali len o prvenstvo, ale aj o postup na svetový šampionát v Kanade.

Zdroj: Facebook/Hokejový sen


Z valalu až za veľkú mláku

Chlapi z obce Trstené pri Hornáde (BoysfromHornad) takisto úspešne absolvovali rybníkový turnaj, čím si vybojovali miestenku na Majstrovstvá sveta v New Brunswick. Problém je však vo vysokých finančných nákladoch, ktoré sú potrebné na cestu. 

Obec chce svojich reprezentantov podporiť, a tak na sociálnej sieti zdieľala výzvu, vďaka ktorej môže verejnosť pomôcť získať finančné prostriedky pre hokejistov a splniť im tak ich hokejový sen. Výťažok by mohol pokryť potrebné náklady, ktoré zahŕňajú kúpu leteniek, transfery, víza, ubytovanie, hokejovú výstroj a ďalšie nevyhnutnosti.



„Každé dieťa na dedine sníva o svojej športovej budúcnosti. Niekedy možnosť splniť si svoj sen nastane vo vyššom veku, ale financie stále chýbajú. Teraz máme jedinečnú možnosť podporiť chlapcov, aby hrdo reprezentovali východné Slovensko v zahraničí. Pomôžme im spolu vytvoriť nádherný hokejový príbeh,“ uvádza sa vo výzve.

Hokejový sen chlapov z východu môžete podporiť TU.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu