Spoločnosť LOT Poľské Aerolínie z Košíc do Varšavy prepravila 55 555 cestujúceho


Foto: Spoločnosť LOT Poľské Aerolínie z Košíc do Varšavy prepravila 55 555 cestujúceho Foto: Letisko Košice

Dva roky po spustení linky spájajúcej Letisko Fryderika Chopina vo Varšave a letisko Košice 4. júna 2018 z Košíc odletel 55 555. cestujúci na palube spoločnosti LOT Poľské Aerolínie. Jubilejnou cestujúcou bola Miroslava Kubovčíková, ktorá získala od LOT-u voľnú letenku do Varšavy.

Všetci cestujúci na lete č. LO510 si pochunali na sladkých muffinoch. Spoločnosť LOT dosiahla tento výnimočný úspech vďaka zvýšeniu frekvencie letov na linke Varšava – Košice. Letový poriadok s 11 letmi týždenne ponúka mnoho možností na komfortné cestovanie do Poľska i do celého sveta.

55 555 prepravených cestujúcich od marca 2016 kedy bola linka otvorená je nepochybne veľkým úspechom pre LOT aj pre letisko Košice. Implementáciou našej stratégie ziskového rastu sa neustále snažíme pokryť dopyt zo strany cestujúcich, pretože nové linky otvárame pre nich. Tento skvelý výsledok dokazuje, že región východného Slovenska disponuje vysokým potenciálom na ďalší rast. Práve preto sme priebežne zvyšovali počet letov na linke Varšava – Košice, ktorý je aktuálne na čísle 11, pričom linka bola na počiatku jej prevádzky v ponuke len 6-krát týždenne. Sme schopní zabezpečiť pohodlné prestupné časy na našom domovskom letisku vo Varšave pre lety smerujúce do množstva destinácií v západnej Európe – ako napríklad v Nemecku, ši v Škandinávii – a severnej Amerike na letiská Newark, Los Angeles, Chicago a New York JFK,” uviedol Adrian Kubicki, riaditeľ korporátnej komunikcáie, LOT.

Košice boli jednou z 26 destinácií ktoré spoločnosť LOT otvorila v roku 2016. Odvtedy poľský národný dopravca ohlásil 58 nových liniek. To je výsledok dôsledného napĺňania stratégie ziskového rastu, podľa ktorej by spoločnosť LOT mala v roku 2020 prepraviť 10,5 milióna cestujúcich. Aktuálne s LOT-om lieta vyše 6,8 milióna cestujúcich ročne na palube 54 moderných lietadiel.

9 lietadiel typu Boeinig 787 Dreamliner LOT využíva prevádzkovanie priamych letov z Varšavy na letiská New York JFK, Newark, Chicago, Toronto, Los Angeles, Peking, Tokio, Soul a taktiež na lety z Krakowa do Chicaga a z Rzseszowa do Newarku. V máji 2018 LOT spustil nové linky z Budpaešti do New Yorku a Chicaga a taktiež z Varšavy do Singapuru.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Letisko Košice