Eurovia ukončila všetky zemné práce, zvýšila aj počet ľudí na modernizácií posledných úsekoch


Foto: Eurovia ukončila všetky zemné práce, zvýšila aj počet ľudí na modernizácií posledných úsekoch Foto: Mesto Košice

V stredu 30. mája 2018 spoločnosť Eurovia ukončila všetky práce na inžinierskych sieťach, teraz sa už môže s plným nasadením a posilnenými kapacitami pustiť do prác na povrchu električkovej trate. Na posledných modernizovaných úsekoch stavby donedávna pracovalo priemerne okolo 180 až 190 ľudí denne, teraz sa ich počet zvýšil na približne 240.

Pre nás je podstatné najmä to, že sme sa už vonku zo zeme. Kým totiž pracujeme vo výkopoch na kanalizácii, káblovodoch a podobne, nikto nič nevidí a mnohí si myslia, že sa na stavbe nič nedeje. Avšak po ukončení zemných prác, ako je tomu aj v tomto prípade, môžu ľudia vidieť ako už dávame na trať antivibračné rohože, nahadzujú sa podvaly, koľajnice,” zdôraznil Štefan Bálint, riaditeľ košického závodu Eurovie SK.

V polovici júna by mali priviezť do Košíc podbíjačku koľajníc. Hneď ako bude ten – ktorý úsek podbitý, začnú tam pracovať na nástupištiach, zastávkach, respektíve prístreškoch pre cestujúcich. S týmito prácami môžu začať až po nastavení koľajníc do správnej výšky a smeru, čo je možné robiť až po podbití koľajníc. Eurovia ich chce mať kompletne položené v celom úseku od okružnej križovatky „Moldavská” až po križovatku Žižkova – Kuzmányho – Štúrova. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Košice